Makkajo`xorining dorivor xususiyatlari
1. Glaukomada
15 gramm maydalangan makkajo`xori popugiga 1 stakan qaynagan suv quyib, 40 daqiqaga damlab qo`ying. So`ng uni dokada suzib olib bir kunda uch marta 1 osh qoshiqdan qabul qiling. Orqasidan suv ichmang, yaxshisi, suvni bir oz vaqt o`tgandan keyin iching.
2. Pankreatitda
2 dona makkajo`xorini yuvib, popuklaridan ajratmay, yumshaguncha qaynating. So`ng sabzavot qaynatilgan suvni, bir kunda uch marta bir stakandan ichib yuring, makkajo`xorini esa eng.
3. Qandli diabetda
2 osh qoshiq makkajo`xori uni va 1 osh qoshiq maydalangan na`matakni aralashtiring. Ustiga 2 stakan qaynagan suv quyib, bir necha daqiqa olovga qo`ying. So`ng 1 soatga damlab qo`yib, kuniga uch marta, ovqatdan 15 daqiqa keyin yarim stakandan qabul qiling. 3 hafta muolajani qilib, 3 hafta dam olasiz.
4. Ortiqcha vaznda
Makkajo`xori ishtahani pasaytiruvchi eng samarali sabzavotdir. Shu sababli u semizlikdan aziyat chekayotganlarga tavsiya etiladi. Buning uchun 20 gramm makkajo`xori popugiga 200 ml. qaynagan suv quyib, 1 soatga damlab qo`ying. Damlamani kuniga 1 osh qoshiqdan 5 mahal iching.
5. Burun ustidagi qora nuqtalardan xalos bo`lishda
2 osh qoshiq makkajo`xori unini bir dona ko`pirtirilgan tuxum oqi bilan aralashtiring. Tayyor niqobni yuzdagi qora nuqtalar ustiga surting. Qurib qolganida oldin iliq, so`ng sovuq suv bilan yuving. Muammodan xalos bo`lish uchun muolajani ikki marta takrorlasangiz kifoya.
Поделитесь ссылкой с друзьями выделив текст.
Заметили ошибку, тогда выделите ошибочный текст и нажмите клавишы CTRL + ENTER.