Uy sharoitida o`z-o`ziga «tez yordam»
Ovqat hazm qilish a`zolarini tozalash uchun kuniga 3 marta ovqatdan 30-40 daqiqa oldin 100 gr. tuzlangan karam yeyish kerak.
O`pka davosi
Qaynatilgan iliq suv va karam tuzlangan suvdan bir xil miqdorda oling-da, aralashtirib, kuniga 2-3 stakandan ichsangiz, o`pkadagi xirillash yo`qoladi.
Jigar uchun ko`makchi
Yarim stakandan karam tuzlangan suv va yangi pomidor sharbatini aralashtirib, kuniga 1 stakandan 3 marta ichilsa, jigarga yordam beradi.
Quvvat manbai
Quvvatingiz kamaysa, 1 oy davomida kuniga ikki marta ovqatdan oldin tuzlangan karam suvini iliq holda iching. Boshida 1-2 osh qoshiqdan ichib, keyinchalik miqdorini yarim stakanga oshiring.
Bavosil azob bersa…
Bavosil (gemorroy) bilan og`riganlar kuniga 1,5-2 stakandan tuzlangan karam suvini iliq holda ichsa, darddan forig` bo`ladi.
Tishlar uchun «niqob»
Karam tish va milklarni mustahkamlaydi. Uni ovqat va salatlarga qo`shish bilan birga haftada 1-2 marta barglarini 10-15 daqiqaga milklar ustiga qo`yish ham foyda beradi.
Qabziyatdan qutulay desangiz…
1 stakan tuzlangan karam suviga 2 choy qoshiq osh tuzi solib, och qoringa ichilsa, qabziyatdan xoli qiladi. Zarurat tug`ilganda ertasi kuni ham bu usulni qo`llashingiz mumkin.
Diqqat!
Oshqozon sharbatida kislota miqdori ko`p bo`lgan, gipertoniya kasali bor va buyrak xastaligiga chalinganlar karamdan voz kechganlari ma`qul.
DILNOZA
Поделитесь ссылкой с друзьями выделив текст.
Заметили ошибку, тогда выделите ошибочный текст и нажмите клавишы CTRL + ENTER.