Ko’klam hadyalari
Navro’z bayrami dasturxonini dorivor ko’katlardan tayyorlangan taomlar, go’ja oshi, halim, sumalaksiz tasavvur qilish qiyin.
Qaysi mamlakat aholisi qanday choy ichishni xush ko’radi?
O’zbekiston aholisining 99,6 foizi choy iste’mol qilishga moyil ekan.
Aloening biz bilmagan xususiyatlari
Aloe xalq tabobatida eng ko`p qo`llaniladigan o`simlik hisoblanadi.
Xurmoning salomatlik uchun foydali jihatlari
Kuz ne'mati – xurmo tarkibidagi glyukoza va fruktoza kabi engil hazm bo'luvchi moddalarning ko'pligi tufayli uning ikki-uch donasi ham qorningizni to'ydirishi mumkin.
Shaftoli haqida qiziqarli faktlar…
Shaftoli yomon kayfiyatdan xalos etadi. Vengriyada uni xotirjamlik mevasi deb atashadi.
Olma umrni uzaytiradi
Kuniga bir dona olma iste’mol qilgan odamda muddatidan oldin o’lish xavfi 35 foizga kamayar ekan.
Qulupnay haqida qiziqarli faktlar…
Aytishlaricha, dastlab qulupnayni Janubiy va Shimoliy Amerika bog’bonlari turli poliz ekinlarini chatishtirishi natijasida yaratishgan ekan.
Qalampir haqida qiziqarli faktlar…
Qalampirni birinchi bo’lib qadimiy asteklar va mayya qabilalari uy sharoitida o’stira boshlashgan. Achchiq qalampirni ular tuz, shirin turini esa sabzavot o’rnida ishlatishgan.
Qovun to'g'risida qiziqarli ma'lumotlar
Tilni yoruvchi, g'arq pishgan qovunlarning mavsumi avjida. Shu sabab ham bizlar bugungi maqolamizni aynan qovunlarga bag'ishladik.
Atirgulning ajoyib xususiyatlari...
Aytishlaricha qadimda Misr malikalari atirgulni suvga solib, iliq holida badanlarini chayib yurishgan ekan. Balki shuning uchun ham ularning yuzlari tiniq bo'lgan.
Anjirning bargi, mevasi, sharbati – bari davo
Anjir asalday totli va shirali mevagina emas, ming dardga davo ne`mat hamdir. Uning tarkibidagi mis, temir, magniy, kalsiy, kaliy, shuningdek, A, V vitaminlari organizmga juda ham kerakli ozuqa hisoblanadi.
Asabiymisiz? Makkajo`xori yeng!
Boshoqli o`simliklar orasida bug`doy va guruchdan keyingi o`rinda turuvchi makkajo`xorini insonlar bir necha yuz yillardan buyon etishtirib kelishadi.